Kwaliteitswaarborging

SEMH CERTIFICERING

Waar staat SEMH voor?

SEMH is een onafhankelijke stichting die leveranciers in de gezondheidszorg erkent op basis van erkenningsregelingen na een uitgebreide toelating.

De SEMH kent verschillende erkenningsregelingen:

  • Eisen Mammacare leveranciers (MMC)
  • Eisen Diabetes, incontinentie, stoma en wondverzorging (DISW)
  • Eisen Orthopedische InstrumentMakerijen (OIM)
  • Eisen Orthopedisch Schoentechnische Bedrijven (OSB)
  • Eisen leveranciers Therapeutische Elastische Kousen (TEK)
  • Eisen leveranciers HaarWerKen (HWK)

De SEMH kent een bestuur waarin zitting wordt genomen door representanten van patiënten belangenverenigingen, kenner van zorgverzekeraars en een afgevaardigde van een branche-organisatie. Het laatstgenoemde bestuurslid rouleert jaarlijks per aangeslotenen branche waarvoor een erkenningsregeling bestaat. Het bestuur komt jaarlijks minimaal vier keer bijeen en houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot de SEMH.

Wat is een SEMH certificering?

Sinds 1995 is het in Nederland mogelijk de betere leveranciers van medische hulpmiddelen te herkennen. Leveranciers die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren zijn namelijk erkend door de SEMH, de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen en als zodanig herkenbaar aan hun logo.

De door de SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Vanaf het opnemen van de maatvoering, de vervaardiging van het product tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen bent u bij de erkende leverancier in goede handen.

De erkenning door de SEMH heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. De leverancier wordt regelmatig getoetst of het werk dat wordt geleverd constant van hoge kwaliteit is en daarmee voldoet aan de eisen; de consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed.

Voor meer informatie over SEMH en de SEMH certificering verwijzen we u graag door naar hun website, deze kunt u bereiken door gebruik te maken van de volgende link www.semh.info

ElderCare is door SEMH gecertificeerd voor de DISW categorie en voldoet hierdoor aan diabetes-, continentie-, stoma- en wondverzorgingseisen.