Persoonlijke aandacht maakt het verschil

Senioren

Een groot deel van onze klantenkring bestaat uit senioren. Van thuiswonend tot verblijvend in een zorginstelling.

Special needs

ElderCare richt zich in haar dienstverlening ook op jongeren en volwassenen met special needs.

Kinderen

Kinderen hebben een speciale plek in ons hart. Voor ieder zorgbehoevend kind en hun naaste omgeving heeft ElderCare persoonlijke aandacht.

Vergoeding voor absorberend incontinentiemateriaal bij kinderen

Kinderen tot 3 jaar komen niet in aanmerking voor een vergoeding van absorberend incontinentiemateriaal. Bij kinderen van 3 tot 5 jaar kan een vergoeding worden overwogen als er sprake is van een niet-natuurlijke vorm van incontinentie. Dit betreft situaties van ongewenst urineverlies ten gevolge van een structurele misvorming in de urinewegen of het spijsverteringskanaal, waarbij vooraf al duidelijk is dat zelfstandige continentie onhaalbaar is. Voor kinderen die ouder zijn dan 5 jaar worden dezelfde voorwaarden voor vergoeding gehanteerd als voor volwassenen.

Onze werkwijze

 • 1
  Aanmelden
 • 2
  Maatwerkadvies
 • 3
  Fijndistributie
 • 4
  Declaratie afhandeling
 • 5
  Evalueren

Na ontvangst van uw aanmelding gaan onze zorgadviseurs aan de slag om uw medische verbruiksartikelen op maat te leveren. Zo vragen we het voorschrift op bij uw huisarts, nemen we via een intake uw wensen en voorkeuren op, selecteren we de juiste producten, ontvangt u van ons een proefpakket die we samen evalueren en maken we het geheel passend binnen de vergoeding van de zorgverzekering. Na een gezamenlijke afstemming, resulteert dit maatwerkadvies in uw zorgplan. Hierna kan de levering van uw verbruiksartikelen ongehinderd van start gaan.

De levering van medische verbruiksartikelen vraagt om dosering. Te veel leveren kan leiden tot ruimtegebrek en een overschrijding van de zorgvergoeding. Anderzijds kan te weinig leveren leiden tot vervelende situaties op het moment dat producten nodig, maar niet voorradig zijn. Beide scenario’s zijn ongewenst. Het kan u onnodig geld kosten en ongemak opleveren. Om dit te voorkomen hebben we ons bestelsysteem, de ElderCare Planner®, ontwikkeld. Dit systeem stelt ons in staat om precies op maat te leveren, oftewel een fijndistributie te verzorgen. Hierdoor is het juiste product in de juiste hoeveelheid op het juiste moment voor u beschikbaar. En dat is winst voor alle betrokkenen in de keten; van zorgmedewerkers tot mantelzorgers, maar bovenal voor u.

Het feit dat een groot aantal medische verbruiksartikelen vergoed wordt door de zorgverzekeraar maakt het gebruik hiervan voor veel mensen toegankelijk en betaalbaar – al staat de zorgvergoeding de laatste jaren wel onder druk. Het verzorgen van deze declaraties is dus belangrijk en daarom een cruciaal onderdeel van onze dienstverlening. Daarbij ligt de nadruk op een gedegen afstemming van het productadvies op de beschikbare vergoeding. ElderCare verzorgt dit gehele traject. Onze zorgadviseurs zorgen ervoor dat uw maatwerkadvies zo goed mogelijk aansluit op de zorgvergoeding. En na de productlevering, handelen we de volledige declaratie voor u af. Hiermee levert ElderCare een maximale ontzorging voor uw gemak.

 • Deskundige en vriendelijke zorgadviseurs
 • Persoonlijk maatwerkadvies
 • Een breed hoogwaardig productassortiment
 • Snel besteld en desgewenst discreet aan huis bezorgd
 • Thuiswonenden gaven onze dienstverlening een 8.7
 • Alle zorgverzekeraars vergoeden onze medische hulpmiddelen

Bewezen zorg

 • De service in zijn algemeenheid: klantvriendelijk en empathisch vermogen van de medewerkers. Indien nodig snel contact en snelle levering.

  P.K.
 • ElderCare levert een product (voor ons kind) waar wij op dit moment erg content mee zijn. De afhandeling / service is uitstekend.

  S.B.
 • Goede service, komen de afspraken na!!

  M. v/d M.

Partnering met zorgprofessionals

ElderCare werkt vakkundig samen met zorgprofessionals. Van huisarten en apothekers, tot zorgorganisaties, verzekeraars en andere ondersteunende dienstverleners.

Huisarts

ElderCare hecht veel waarde aan een goed contact met huisartsenpraktijken. Het voorschrift van de huisarts vormt de basis voor het juiste verzekerde hulpmiddel. Samen zorgen wij ervoor dat u op maat geholpen wordt.

Apotheek

Apothekers spelen een belangrijke rol in de medicatievoorziening voor thuiswonenden. ElderCare werkt in veel gevallen samen met apothekers om de levering van verbruikshulpmiddelen te verzorgen.

Thuiszorg

Thuiszorgmedewerkers zijn het voornaamste middel voor de juiste zorg thuis. ElderCare werkt regelmatig met thuisorganisaties samen om zelfstandig thuiswonenden te voorzien van de juiste hulpmiddelenzorg aan huis.